Komentáře: Střípky z Hamburku https://blog.respekt.cz/jelinkovavladka/stripky-z-hamburku/ Otevřený blogovací systém týdeníku Respekt Wed, 23 Aug 2023 07:17:26 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.4 Od: Anonym https://blog.respekt.cz/jelinkovavladka/stripky-z-hamburku/#comment-180001314 Mon, 23 Nov 2015 21:16:03 +0000 http://blog.respekt.cz/?p=52177420#comment-180001314 Od: Pedol https://blog.respekt.cz/jelinkovavladka/stripky-z-hamburku/#comment-118546190 Sun, 03 Jul 2011 00:27:21 +0000 http://blog.respekt.cz/?p=52177420#comment-118546190 Re: Střípky z Hamburku
Ad 3. největší židovská komunita v Iránu.
To je sakra nepoměr. V 70milionovém Íránu žije přibližně 22 tisíc Židů. Ten váš Irán je totalitním státem par-exellence a nelze se divit, že ti židé fungují v parlanentu jako nesvéprávné figurky, dokonce jsou schopní odkývat popření holocaustu. Spolek „spokojených Židů“ v Íránu zatraceně připomíná sešlosti v komunistické ČSSR, např. německý Kultur Verband, který se kromě bolševiků hemžil i agenty StB a také se věnoval jenom kultuře a úporně se vyhýbal politice. Protože rozehnat něco svébytného je pro podobné režimy tak snadné. Jakmile s mezi Iránem a Izraelem něco semele, židé z tama pomažou, podobně jako již byli vyhnáni z Maghribu a ost. Araby ovládnutých zemích nebo jak mazali naši Němci ze Sudet, Prahy, Brna a pod.
Vaše naivita se již začíná jeviti poněkud trapnou.

]]>
Od: Pedol https://blog.respekt.cz/jelinkovavladka/stripky-z-hamburku/#comment-118546130 Sun, 03 Jul 2011 00:14:12 +0000 http://blog.respekt.cz/?p=52177420#comment-118546130 Re: Střípky z Hamburku
Ad „Nemyslím, že všichni muslimové si berou za vzor Hitlera..“
– vaše tvrzení nemíním zásadně zpochybňovat, přestože má dle mého pramalou vypovídající hodnotu. Historikové by vám obdobně mohli poreferovat, že 50% lékařů v 3.Říši bylo držiteli stranické legitimace NSDAP.
Vyvstanou svědectví, že jak NSDAP tak např. v HSĽS či KSČ by se jistě našel nespočet umírněných a přátelských lidí. Určující je, že jim bohužel došlo příliš pozdě, jakému zločinnému systému dodávají na legitimitě.
Stálo to milióny zmařených lidských bytostí a přinejmenším Evropa by se měla z této šílené historie poučit a přestat praktikovat naivní appeasement vůči v podstatě totalitárním ideologiím neváhajících své odpůrce a odpadlíky i fyzicky likvidovat.
Pokud např. vy dnes osobně věříte, že „islám je náboženství míru“ které „zneužila hrstka radikálů“, pak podstatu ilsámského uřčení znáte povrchně popř. budete pitomější než byl G. W. Bush.

]]>
Od: Pedol https://blog.respekt.cz/jelinkovavladka/stripky-z-hamburku/#comment-118545850 Sun, 03 Jul 2011 00:04:16 +0000 http://blog.respekt.cz/?p=52177420#comment-118545850 Re: Střípky z Hamburku
Úsměvné je, že jakmile někdo kritizuje muslimy, tak oni a jejich omlouvači vesměs reagují stylem: „na mě nekoukejte, támhle Pepa to dělal hůř!“ (židé, křižáci, kapitalisté, materialističtí proroci…). Tohleto já neberu.
Obrazně řečeno, pokud se kdokoliv rozhodne vstoupit do “řeky křesťanství” či do “řeky islámu” a správně se rozhodne vydat proti proudu v případě křesťanství doputuje ke Kristu, od něhož dostane zdarma napít z pramene “vyvěrajícího k životu věčnému.“ V případě islámu doputuje k Mohamedovi jehož pramen je krví a mrtvolami zaneřáděnou žumpou. Počínaje mrtvolami stovek medinských židů, na jejichž vyvraždění Mohamed osobně dohlížel. Mj.odvážili se mu zpochybnit jeho nevěrohodný výklad jejich biblických dějin. „Vlastnící Písma“ nakonec byli v posvátných textech překlasifikováni na „opice a prasata“ (židé) repektive „nejhorší ze všech stvoření“ (křesťané). Nesčetní následovníci Proroka se o přísun mrtvol a krve oponentů do “řeky islámu” starají zdatně dodnes. Křesťanství v tomo ve středověky sice také ujelo, má však naštěstí vždy možnost se vydat na očistnou cestu k prameni – Ježíši Kristu. Okecávání apologetů islámu
onu realitu nevyvrátí.
I tak pozornému jedinci neuniknou klíčové analogie islámského kultu s ideologiemi nacionálního i bolševického socializmu. Viz. praxe nelítostné represe a likvidace oponentů a odpadlíků, patologická nenávist k Židům s likvidačními záměry a činy, požadavky na zvýšenou porodnost, sklony k expanzivní militantnosti, záliba uniformitě a v uniformách, zběsilý kult smrti a sebeobětování se, megalomanské rituály, násilím excitovaná lůza, kolektivistická sounáležitost a bezpodmínečné podřízení jednotlivce vedoucí skupině v zájmu „lepších zítřků“, potlačování rozumu a svědomí jednotlivce ve jménu „vyšších“ ideí, nekritický ba až fanatický vztah k prorokovi/zakladateli a v neposlední řadě radikální, velmi konzistentní ideologie postavená na teorii o neochvějné nadřazenosti a z toho vyplývající doktríně o morálním nároku na ovládnutí světa. Je vám to snad málo?

]]>
Od: LOJR https://blog.respekt.cz/jelinkovavladka/stripky-z-hamburku/#comment-118536760 Sat, 02 Jul 2011 12:15:47 +0000 http://blog.respekt.cz/?p=52177420#comment-118536760 „Umělý stát z ničeho“?!
Panebože, Vy zjevně o dějinách území, na němž leží stát Izrael, nemáte ani potuchy. Ostatně možná právě proto to jejich násilí „trochu na jednu stranu chápete“. Jak někdo může chápat násilí úmyslně namířené na civilisty, včetně žen a těch nejmenších dětí, nechápu ani trochu já. Asi bych si měl zajet do Hamburku, aby mně to nějaký pologramotný muslimský imigrant vysvětlil, co myslíte?

]]>
Od: Vlaďka Jelínková https://blog.respekt.cz/jelinkovavladka/stripky-z-hamburku/#comment-118536320 Sat, 02 Jul 2011 11:28:57 +0000 http://blog.respekt.cz/?p=52177420#comment-118536320 Re: Střípky z Hamburku
No tak samozřejmě ten, kdo si bere za vzor Hitlera, ten nenese dobré ovoce, to je snad bez diskuze.

Teď je otázka, jestli je to individuální selhání nebo jestli je to selhání náboženství jako celku. Protože ono takových „hitlerovců“ najedete pár i mezi katolíky, protestanty atd. Do plynových komor židy často posílali polští katoličtí antisemité. A podívejte se, jaké pogromy se na židy pořádaly ve středověku – s tichým souhlasem církve.

Nemyslím, že všichni muslimové si berou za vzor Hitlera (resp. to i z vlastní zkušenosti vím). Ale jaké je procento těch, kteří s jeho činy potichu či nahlas souhlasí, to nevím.
Víte, onu tu nenávist k židům hodně podnítilo založení státu Izrael, pro ně je Izrael jak červený hadr. Já samozřejmě s tím jejich násilím nesouhlasím, ale trochu ho na jednu stranu chápu. Oni to berou jako nespravedlivé angažování se západu na úkor Palestiny, vytvoření umělého státu z ničeho.

Jinak muslimové židy respektují, je to tzv. náboženství knihy. A např. v Iránu je po Izraeli největší židovská komunita Blízkého východu (a myslím, že třetí největší židovská komunita na světě – po Izraeli a USA).

]]>
Od: Pedol https://blog.respekt.cz/jelinkovavladka/stripky-z-hamburku/#comment-118531400 Sat, 02 Jul 2011 01:13:34 +0000 http://blog.respekt.cz/?p=52177420#comment-118531400 Re: Střípky z Hamburku
Možná byste se mohla znemožnit zpochybněním nedávné soutěže o největšího Čecha s poukazem, že její vítěz Karel IV. byl Lucembuk a ke všemu fanatický římský katolík. No fuj tajxl…

Podobně na moravském Slovácku panují dodnes důvodné pochybnosti o českém původu TGM. I politicky nekorektní prameny uvádí, že T.G. Masaryk byl nemanželským synem židovského finančního barona z Vídně jménem Nathan Redlich. Jeho matka Theresia Kopaczek, jenž u něj sloužila byla de facto německé národnosti a hovořila toliko německy. Po otěhotnění byla provdána za panského kočího Jozefa Maszárika ze slovenských Kopčian, kterého povýšili na drába. Ten byl dokonce negramotný a údajně i poměrně mdlého rozumu. Stěží by si asi dovolil syna vydržovat na studiích hustopečského gymnázia a poté jej nechat študovat doktorát ve Vídni. O jeho četnýh studijních cestách ani nemluvě. Je tedy docela možné, že Masarykovi biologičtí rodiče zřejmě nebyli ani Čechy, ani Slováky. Své rodiče si holt nevybíráme, takže já bych s tím neměl nejmenší problém, vy dost možná ano.

]]>
Od: Pedol https://blog.respekt.cz/jelinkovavladka/stripky-z-hamburku/#comment-118531380 Sat, 02 Jul 2011 01:06:04 +0000 http://blog.respekt.cz/?p=52177420#comment-118531380 rovněž jsem otevřen poznávání exotických krajůpoznával
a kontaktům s lidmi se nevyhýbám. Nicméně při hlubších kontaktech s orientálními mentalitami (vč. Rusů) mi vždy vadila jejich rozpolcenost. K hostům vždy velmi, velmi pozorní, ale o cizích se vždy vyjadřovali se značným despektem. Jen jsem nevěděl zda jako host se mám cítit hostem, nebo cizincem. I přes velkou pohostinnost jsem měl neustále pocit, že se očekává můj bezpodmínečný a úplný souhlas s jejich názory. Když jsem se pokusil vyjádřit jen náznakem trochu pochybnosti, tak jsem ihned pocítil jakýsi chlad a podezíravé jiskření v očích. Tyto neevropské mentality jsou svébytné, viz např. jejich svérázný smysl pro čest vyjadřovaná hodnotami jako např panenská blána. Tolerance a faktická svoboda názoru je jim vzdálená na hony a jako v pohádce Tři veteráni dnešní „našinec“ může být velmi rychle zítřejší „cizinec“. Je to můj osobní názor, ale je to tak, nedůvěřuji jim. Naši existenci přece jen budou prospěšnější odtažité a studené čumáky Němců, Skandinávců, Švýcarů či nepohostinných Nizozemců u nichž je smysl k respektu odlišných názorů a vymahatelnost práva přece jen přirozenější.

Oni muslimové, kteří popírají džihád a ono šíření islámu mečem jsou oněmi pravověrnými muslimy v lepším případě považováni jako vlažní či špatní muslimové. Nehodlám házet všechny muslimy do jednoho pytle, ale v principu je nutno soustavně demaskovat islám jakožto ideologii ničemnou a zhoubnou. Islám lze podle celé řady znaků považoval za siť nebezpečnoých sekt. Ale je-li dnes jeho vyznavačů již přes 1,5 miliardy a exponenciálně to bobtná, berou se na to úzkostlivé zřetele. Trefně to dle mého glosoval renomovaný katolický publicista p.Příhoda: „Rozpor mezi islámským světem a Západem je problém, který zřejmě nemá politické či ekonomické řešení. Je to „karambol“ na cestě dějin spásy, závažnější než schizma katolicko-reformační nebo ještě starší schizma západního a východního křesťanství.“

]]>
Od: Vlaďka Jelínková https://blog.respekt.cz/jelinkovavladka/stripky-z-hamburku/#comment-118531210 Sat, 02 Jul 2011 00:57:57 +0000 http://blog.respekt.cz/?p=52177420#comment-118531210 Každý máme své pokušení:-)
Já Vám sem někdy o víkendu dám ještě pár fotek a možná i nějaké to slovíčko o téhle magické ženě, která cvičila v zálivu Labe u Hafencity Tai-chi (alespoň tak mi to řekla. Možná je to ještě nějaká jeho „odrůda“, ale já zas takový velký asijský znalec nejsem, a ona byla natolik taktní, že mě nechtěla uvádět do rozpaků:-) Ale upoutala mě k jejímu sledování asi na hodinu:-)

]]>
Od: Pedol https://blog.respekt.cz/jelinkovavladka/stripky-z-hamburku/#comment-118531360 Sat, 02 Jul 2011 00:57:25 +0000 http://blog.respekt.cz/?p=52177420#comment-118531360 ano korán jsem četl,
a ač se nejedná o nikterak záživnou (leč o to více rozporuplnou) četbu, osobně každému četbu koránu vřele doporučuji.
Zdánlivě paradoxně jej má zmysl jej číst od zadu nedoť jednoznačně později „zjevené“ súry mají v islámu rozhodující platnost, je-li jejich význam v rozporu s těmi dřívějšími. Je tedy podstatné pozorné studium koránských súr z podějšího medinského období, kdy Mohamed již uchvátil politickou moc. Zjistíte deklamace totální nadřazenosti islámu nad ostatními náboženstvími. Zásadové odpůrce vyvraždit, z těch zpacifikovaných nadělat dhimmi (platící džizju-výpalné a žijící jako druhořadí občané s okleštěnými právy).
Má-li kterýkoliv křesťan všech 5 pohromadě, ke zpochybnění věrohodnosti islámu mu již většinou postačí dogma Mohameda tvrdící, že muslimy byli i Izraelité jako Abrahám, Áron, Mojžíš, Šalamoun, David či dokonce Ježíš, který se opíjel s celníky a hříšníky (-: Když na podobné na hlavu postavené nesmysly upozornili Mohameda medinští Židé, rázem se z “lidu Písma” stali odsouzenci k smrti. Sám se prohlásil za „pečeť proroků“ čímž jen naplnil proroctví Janových Zjevení. Od medinské doby se „zpochybňovači“ jeho blábolů z řad lidu Písma či my věřící v božskou podstatu Ježíše zařadili mezi ty „nejhorší z nejhorších“.
Viz např.:
5:19 Věru jsou nevěřící ti, kdož říkají: „Zajisté je Bohem Mesiáš, syn Mariin!“
98:6 A věru ti, kdož jsou nevěřící z vlastníků Písma a z modloslužebníků, přijdou do ohně pekelného a budou v něm nesmrtelní, a to jsou ti nejhorší ze všech stvoření!”
4: 59 Věru ty, kdož neuvěřili v Naše znamení, My v ohni sežehneme, a kdykoliv vyschnou kůže jejich , vyměníme je za jiné, aby tak trestu okusili. A Alláh zajisté je mocný a moudrý.

]]>